De Nederlandse progressive rockband Knight Area presenteert haar vierde studioalbum, Nine Paths, op 8 oktober in de DRU Cultuurfabriek in Ulft. De show zal bestaan uit werk van de nieuwe cd en daarnaast een extra set met nummers van de eerste drie albums. Uiteraard zal Nine Paths op deze avond -voor het eerst- verkrijgbaar zijn. Vanaf 25 oktober is het album ook in de reguliere handel en op internet te bemachtigen.

Knight Area speelde op toonaangevende festivals in de Verenigde Staten en Canada en verder in Scandinavië, Engeland, Duitsland en Frankrijk. De eerste drie cd’s kregen internationaal lovende kritieken. Het nieuwe album is opgenomen in Nederland maar het mixen en masteren heeft plaatsgevonden in de VS. En het zijn niet de eersten de besten die zich daarmee bemoeid hebben. Neil Kernon (Hall & Oates, David Bowie, Judas Priest) en Alan Douchess (Fleetwood Mac, Symphony X, Kool and the Gang, Sepultura) hebben gezamenlijk een topprestatie geleverd.

Op het album is onder meer een duet te horen tussen zanger Mark Smit en Charlotte Wessels van Delain. Het is de enige ballad op dit diverse album. De andere songs bewegen zich tussen progressieve rock, symfonische rock en AOR (adult orientated rock). Verder zijn lichte invloeden uit de jazz hoorbaar.

Over de DRU Cultuurfabriek als locatie voor de album-release is goed nagedacht. In het in 2009 heropende gebouw is veel aandacht besteed aan de akoestiek. De DRU Cultuurfabriek opent op zaterdag 8 oktober om 20.00 uur de deuren. Kaarten zijn verkrijgbaar op www.drucultuurfabriek.nl.

Meer informatie over Knight Area treft u op de website: www.knightarea.com.