ACHTSTE ‘GUITAR EXPERIENCE’ IN BEELD EN GELUID ! ZATERDAG 29 AUGUSTUS AANSTAANDE

PRACHTIGE COMBINATIE MET OPEN STUDIO DAGEN MEDIAPARK HILVERSUM

Tony Spinner Band staat borg voor een 2 uur durend spetterend optreden. De Amerikaan is wereldwijd bekend door de jarenlange activiteiten voor de legendarische groep TOTO ! En sessie werk voor o.a. Pat Travers en Paul Gilbert, waarmee hij wereldwijd optrad. Sedert 2004 tourt hij met zijn eigen band door geheel Europa. Waarbij onze Nederlandse inbreng groot is, met bassist Michel Mulder & drummer Han Neijenhuis. Dat is the real Tony Spinner Band !

Tevens presenteert Tony zijn nieuwste ‘custom’ effectenpedaal : Tony’s BenderTool©.

Lex Bolderdijk bepaalt al sedert jaren het gitaargezicht van het zo bekende Metropole orkest. De ‘allround muzikant’ heeft inmiddels ook al diverse prachtige eigen muziek producties op zijn naam staan. Daarin etaleert hij zijn grote klasse en weerklinken al de muzikale invloeden, opgedaan tijdens de wereldreizen met het Metropole. Momenteel is Bolderdijk ook muzikaal actief samen met gitaarmeester Erwin van Ligten en vrouwelijk percussietalent Sandra Sahupala.

Erwin van Ligten is een bekend en veel gevraagd gitarist in het Nederlandse live-circuit Speelde met onder meer Dizzy Man´s Band, Bertus Borgers, Julya Lo’ko, Barry Hay, Jan Akkerman, Angela Groothuizen, Mathilde Santing en Alessi Brothers.

Van Ligten heeft een geheel eigen sound, die tezamen met al zijn muzikale invloeden, te horen is op de onlangs verscheen eerste solo-CD ‘Twisted Logic’ !

Sandra Sahupala is een bevlogen percussioniste en zangeres. Bekend van onder meer Marco Borsato Band, Lois Lane, Karin Bloemen, Julya Lo’ko. Ruth Jacott, Rob de Nijs én BZN. ´Samen muziek maken´ is haar grote passie. Nu live op de Guitar Experience !

Het ‘SAE Institute Amsterdam’ luistert het gitaarevenement op met leerzame audiovisuele presentaties.

Het SAE Instituut begon in 1976, als eerste praktijkschool ter wereld, met opleidingen voor audiotechnieken en digitale multimedia. Het in Amsterdam gevestigde instituut is nu toonaangevend op het gebied van ontwerpen, ontwikkelen en programmeren van b.v. films, geluid, animaties, webs en games. Op de Guitar Experience gaat het over gitaar muziek opnemen in de studio !

Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid verzorgt op deze 8e Guitar Experience een prachtig doorlopend filmprogramma. Vanaf 13.00 uur zijn te zien :

De geschiedenis van Les Paul, 1978 muziekspecial van Elvis Presley, The Story of The Beatles uit 1982 en de veelbesproken 1971 documentaire over Frank Zappa.

Zaterdagmiddag 29 augustus aanstaande. Van 13.00 uur tot 18.00 uur. In het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, Mediapark Hilversum. De entree is gratis.

HET COMPLETE DAG PROGRAMMA ! laatste nieuws, alle ontwikkelingen, foto’s en verdere ..

Informatie op ! www.guitarexperience.nl

Guitar Experience is een initiatief van de Stichting Gitaar in samenwerking met Beeld en Geluid en de NPS.

Contact Guitar Experience :

Telefoon 035 647 20 83 / 06 15 00 50 51 / Email info@guitarexperience.nl / Internet www.guitarexperience.nl