DE GITAAR IS HELEMAAL TERUG

Crises en recessie hebben een geweldige positieve tegenhanger gekregen. In de vorm van De Gitaar.

‘De koning der instrumenten !’. De allereerste Nederlandse popster Eddy Christiani zei dat ooit eerder.

En de VIJFDE Guitar Experience in successie bevestigt die uitspraak eens te meer. De Gitaar leeft !

THE JOHN HAYES PROJECT is de muzikale blikvanger van het in Nederland unieke evenement, dat de gitaar centraal heeft staan in de programmering. Met de stamtafel van NPS musicman Co de Kloet die bij nationale en internationale gitaarspelers probeert een gevoelige snaar te raken. Hun gitaarziel tracht bloot te leggen. Daarnaast verzorgt Beeld en Geluid een indrukwekkend muziekfilmprogramma.

JOHN HAYES is leadgitarist van Mothers Finest, de band die de ‘funk rock dance’ immens populair maakte. De legendarische groep tourt nog steeds de hele wereld rond. Met The John Hayes project gaat Hayes nu nog een stapje verder. Daarbij worden psychedelische grenzen overschreden. Grote inbreng daarbij hebben ook voormalig Herman Brood & His Wild Romance drummer Gus Genser en bassist Barend Courbois. Stuwende kracht achter succesformules als b.v. Bert Heerink, Hans Dulfer, Vengeance, Walter Trout en Action in DC. Kortom, deze rockshow biedt een ongekende muzikale trip.

ZATERDAG 25 APRIL 2009 AANVANG 1300 UUR

Bij Beeld en Geluid ! Mediapark Hilversum Entree gratis.

Guitar Experience is …

´n GITAAR feest ! Een speciale dag waarop de gitaar geheel centraal staat. Waarbij gitaristen, bassisten, gitaarbouwers én natuurlijk echte gitaarliefhebbers, kunnen genieten van een aantrekkelijk programma. Waarin alle facetten van de gitaar nader worden belicht. Een bijzonder initiatief, met een prima formule, die inmiddels letterlijk & figuurlijk aanslaat in de gitaar wereld. De talrijke bezoekers en de inmiddels met veel succes gehouden clinics van nationale en internationale gitaristen bewijzen dat.

De Guitar Experience biedt de bezoeker op 25 april vanaf 13.00 uur evenwel nog meer activiteiten. Gitaarstands met allerlei snufjes en producten op gitaar én geluid gebied. Maar ook 2e hands gitaren zijn te koop. En daarnaast is taxatie van gitaren mogelijk. Verder kunnen de liefhebbers genieten van een geweldig film- en televisie programma in de speciale filmzaal. Met deze zaterdag, de volgende indrukwekkende en leerzame documentaires :

• Rock on ! - de geschiedenis van de elektrische gitaar

• Hoogste tied veur de blues - Daniel Lohues over zijn zoektocht naar de Blues

• Rock ‘n Roll in de polder - begin rock’n roll in Nederland en effecten op de samenleving

• Geschiedenis van de ‘Les Paul’

• Kan die herrie af ? - over de veranderingen in popmuziek door de jaren heen

Guitar Experience in Beeld en Geluid

5e Gitaardag op 25 april a.s. Én op de eerstvolgende laatste zaterdagen van de maand dit jaar :

30 mei, 27 juni, 29 augustus, 26 september, 31 oktober + 28 november 2009 ! Noteer deze data vast.

Openingstijden van 13.00 tot 18.00 uur. En let op : TOEGANG tot de Guitar Experience is GRATIS !

Voor meer informatie over De Guitar Experience

Telefoon : 035 6472083 / 06 15 00 50 51 / 06 150 87 430 - Email : info@guitarexperience.nl - Internet : www.guitarexperience.nl

VIDEO CLIP !

NPS CULTURA : http://cgi.omroep.nl/cgi-bin/streams?/nps/cultura/CU_guitarexperience.wmv