Duitse Progrock-band RPWL naar Nederland

Duitse Progrock-band RPWL op 1 oktober in Heerlen, 29 november naar Uden & 30 November naar Purmerend.

Fans van Pink Floyd en Genesis opgelet!

Liefhebbers van Pink Floyd of Genesis noteren deze data het best in hun agenda. RPWL zal met een quadrafonisch geluidsysteem en bijbehorende videobeelden een indrukwekkend progrock-sound over het publiek laten neerdalen.

RPWL is een Duitse vijfmansformatie die haar inspiratie duidelijk weet te halen uit de rijke historie van stadion-act Pink Floyd en symfo-reus Genesis. Hun debuut album “As God Has Failed” uit 2000, scoorde direct al hoge verwachtingenen leverde goede kritieken op zoals van het fameuze blad “Rolling Stone”. Met een productie van ongeveer een album per jaar, is de band nu verworden tot een van de grote melodieuze neo-prog-rock bands van dit moment.

Op het laatste album “The RPWL Experience” gaan de heren verder met de ontwikkeling van hun eigen geluid. Eigentijdse geluidseffecten tillen de kleurrijke songs naar een hoger niveau. En zoals op zoveel albums, neemt de band ook weer een loopje met het verleden: de cover “Masters of War”, wordt zodanig bewerkt dat alleen de tekst nog refereert aan de originele componist Bob Dylan. Daarmee levert RPWL opnieuw een compleet album uit met composities die met gemak het niveau van de gemiddelde Pink Floyd song halen. Het album krijgt wederom zeer goede kritieken en staat hoog genoteerd in de polls van de liefhebbers van het genre.

Terecht wordt de band uitgenodigd op festivals over de gehele wereld. Hun live show met stilistische video beelden en het quadrafonische geluidssysteem is goed voor een zeer indrukwekkend avondje uit. De muziek ontroert, rockt maar ook hun muzikale grappen zijn hilarisch. Tijdens de huidige najaartour doet RPWL Polen, Zwitserland, Oostenrijk, Italie, Spanje, Groot Brittanië, Duitsland en dus ook Nederland aan. En de mensen die naar Purmerend en Uden willen gaan krijgen er het toetje Sylvain er gratis en voor niks erbij.

Zien dus!

1 October de nieuwe Nor - Heerlen http://ww.nieuwenor.nl

29 November De Pul - Uden http://www.depul-uden.nl/livepul/ + Sylvain

30 November P3 - Purmerend http://www.p3purmerend.nl/ + SylvainMore dates at http://rpwl.de or http://www.myspace.com/rpwl

mvg

Nick Gielkens at www.mostlypink.nl