Op zaterdag 16 april staan vier fantastische rockbands op de planken van Cultuurpodium de Boerderij in Zoetermeer. Het is de tweede dag van IOPages festival waarop in totaal 11 progressieve rockbands zullen optreden.

Knight Area

Knight Area is een band van Nederlandse bodem. De band is in 2004 opgericht en heeft inmiddels 4 CD’s uitgebracht, waaronder een live-cd. Knight Area boekte internationaal successen, onder meer met een optreden op NEARfest, het grootste progressive rockfestival in de Verenigde Staten. De muziek van Knight Area kan worden omschreven als neo-prog en heeft melodieuze gitaar- en toetsenpartijen.

Iona

Het typische Keltische geluid met jazz-fusion, prog-rock, folk en authentieke christelijke thema's is een belangrijk kenmerk van de Britse groep IONA. De teksten, deels Engels en deels Keltisch, worden gezongen door de fantastische Joanne Hogg. Iona is vooral erg inspirerend en een aanrader voor een ieder die zich verbonden voelt met de aarde met al haar pracht en mysteries.

IO Earth

Ook het Britse IO Earth pint zich niet vast op één stijl. Zo worden stijlen als ambient, rock, dance, klassiek, jazz en atmosferische sounds door oprichters Dave Cureton en Adam Gough samengesmolten tot één geheel. Deze band begon in 2008 en slechts in twee jaar tijd wist IO Earth zich omhoog te werken naar de top van de progressieve rock.

Credo

Credo doet denken aan bands als Marillion (in het Fish tijdperk), IQ en Arena. Zanger Mark Colton heeft een verbazingwekkend charisma en een eigenzinnig stemgeluid, Tim Birrel brengt weelderige en diepgaande gitaarsolo’s, prachtige soundscapes worden opgeroepen door toetsenist Mike Varty en Jim Murdoch en Martin Meads staan garant voor een krachtige ritmesectie.

Zaterdag 16 april 2011, aanvang 16.00 (zaal open: 15.00 uur). Toegang: voorverkoop: € 27,00 (excl. servicekosten) / avondkassa (indienbeschikbaar: € 30,00. Het is ook mogelijk een passe-partour aan te schaffen voor het gehele festival.